Restaurang Raw, Helsingborg

2013-06-28 16.08.02a

I sommar har jag hittills haft tillfälle att besöka restaurang Raw i Helsingborg två gånger, och kan konstatera att det är ett trevligt nytillskott på den skånska raw-kartan. Stället ligger centralt och behändigt nära Knutpunkten, men lite bortanför shoppingstråket, vilket innebär att man antingen behöver känna till det och söka sig dit, eller med lite tur råka på det. Jag hoppas de får tillräckligt med kunder trots det, för det här är ett trevligt ställe med god mat, som dessutom serverade mer än nybörjarklassikerna raw pizza, lasagne och spagetti.

IMG_20130705_113818a

Flera saker på menyn lät lockande när vi var där, men både jag och mitt lunchsällskap valde en enchilada med svamp, avokado, mango, koriander och chipotlesås bl a, inklusive stor sallad med groddar. Enchiladabrödet var beundransvärt tunt och mjukt, och avokado och mango är alltid en höjdare.

2013-06-28 16.10.46a

Lunch är enligt ägarinnan deras stora grej – möjligen pga att det ligger där shopparna inte trillar in lika lätt som bara några hundra meter därifrån? – men Raw har också fikamöjligheter, och då inte främst raw-bollar (som för all del kan vara goda, men ofta är lite trista). Jag valde mellan ett flertal smarriga pajer/cheesecakes/tårtor och tog till slut ovan avbildade som hade smak av bl a björnbär. Kanonkonsistens och god, men kanske att den kunde smakat ännu lite mer björnbär och den andra smak den skulle ha men som jag inte kunde upptäcka. God trots det och lagom storlek, i synnerhet som efterrätt på maten. Lätt sugen på att gå dit och smaka mer, både lunch och fika.

Annonser

~ av eanie på 22 juli 2013.

2 svar to “Restaurang Raw, Helsingborg”

  1. Kul att maten var så uppskattad 😀 Hemsidan har fått ett lyft och hittas på http://www.rawrestaurang.se

  2. Trevligt! Jag uppdaterar informationen i inlägget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: