Sommargröt

IMG_20130624_080304

Sommarfrukost med gröt på hallon, groddat bovete och mandelkross som blivit över vid mandelmjölkstillverkning. Måtten är ungefärliga. Mandelkross, agave och citronmellis kan uteslutas och bären/smaksättningen varieras.

Groddat bovete

Bovete groddas över några dagar. Blötlägg helt bovete en kvart och skölj sedan noga. Det kan blötläggas längre men blir då slemmigt och lite trixigare att skölja i min mening, men det bör sköljas noga oavsett. Grodda sedan bovetet i öppet kärl täckt med väv eller sil för att förhindra insekter att komma i kontakt med det. Skölj noga morgon och kväll tills groddsvansar växt ut.

Sommargröt, 1 portion

  • 2 dl groddat bovete (se ovan)
  • 1-2 dl hallon, färska eller tinade
  • 3 msk mandelkross
  • en skvätt vatten
  • agave efter smak
  • citronmeliss som dekoration och/eller smaksättning

Mixa ingredienserna med stavmixer eller i matberedare. Smaka av och tillsätt mer sötning, bär eller vatten om så önskas.

~ av eanie på 24 juni 2013.

2 svar to “Sommargröt”

  1. Mumma!

  2. Älskar ultrasnabba frukostar :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: