Groddning, uppdaterad

IMG_9033a

Det är snart 3 år sedan jag gjorde min Groddguide (i behov av lite uppdatering kanske. Kommer när jag får bättre tid) och fler år längre än så sedan jag skaffade min första groddlåda; tråg i plast i 3-5 våningar som säljs i de flesta hälsokostaffärer. Den har funkat bra när jag ska grodda flera saker samtidigt, annars använder jag hellre glasburk (för att slippa plast) och lite mer sällan groddpåse/nät. Men så såg jag för ett tag sedan att det började dyka upp groddlådor i terracotta lite varstans, och kunde inte låta bli att skaffa en så fort jag fick chans.

2013-03-03-11-46-47_deco

Väldigt smidig, måste jag säga. Jag vattnar direkt i den istället för att skölja under kran, och vattnar nu bara en gång per dygn eftersom materialet håller fukt så bra. Mycket nöjd.

Vad groddar ni i, och vad groddar ni helst?

Annonser

~ av eanie på 10 mars 2013.

4 svar to “Groddning, uppdaterad”

  1. Har också upptäckt terracottamaterialet. Perfekt att grodda mungbönor i. Vill helst inte använda plastmaterial längre. Har köpt min runda hos Kvarnspecialisten. Var har du köpt din?

  2. Nej, eller hur, i synnerhet som de är i kontakt med plasten så länge när man groddar: flera dagar. Annars är det svårt att helt undvika plast i sitt liv, men går det att undvika vid längre förvaring är det bra tänker jag.
    Jag hittade min på nätet, hos Hellmanska gården. Den jag har är relativt liten t trågen. Kvarnspecialisten har massor av spännande, ser jag. :) Tack för tipset!

  3. Ser ju väldigt smidigt ut! Fick en påse med alfa-alfafrö för ett tag sedan, men blev lite skrämd av allt sköljande :S

  4. Ja, man blir ju skeptisk när det händer sådant där men jag undrar om de verkligen bevisade att det var groddarna. De gissade ju på olika saker innan det. Hur som helst tänker jag att det inte låg i själva groddarna, utan i så fall hanteringen av dem. Man får se till att (som med allt annat man äter) vara hygienisk, så borde det ge bra förutsättningar. Tycker jag som har svårt att helt klara mig utan groddar =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: