Groddat bovete

Bovetegroddar med granatäpplekärnor och blåbär

Bovetemüsli

Lägg skalat bovete i blöt 30 minuter och häll sedan av blötläggningsvattnet genom en sil. Skölj bovetet noga, fler gånger så att sköljvattnet inte längre har en slemmig karaktär. Låt rinna av och låt sedan stå ett dygn, gärna kvar i silen så bovetet får luft. Upprepa sköljproceduren kväll och morgon. Servera med valfri frukt, bär eller annan smaksättning, och eventuellt lite mandelmjölk.

~ av eanie på 20 januari 2012.

7 svar to “Groddat bovete”

  1. i hur många dagar ungefär? :)

  2. det behövs inte mer än så, de är klara på ett dygn.
    sedan kan man förstås fortsätta och bara skölja morgon och kväll tills man tycker svansen är lagom lång. 4-5 dagar, lite beroende på årstid. men de är alltså inte nödvändigt även om det blir snyggt till groddsallad och liknande.

  3. Jag älskar bovetegröt och det här ser ut som en chewy och god variant!

  4. Ja, lite mer tuggmotstånd i den här än om man mixar gröten, men gott det med. Tänkte gör sådan i veckan som kommer. Mmm =)

  5. Åh groddat bovete är så himla gott! Har du testat att göra din egna crunch?

  6. Ja, också gott :) Föredrar dock hemgjort. Tycker de man köper (Voltaires tror mest jag smakat) blir lite för hårda. Gör man själv kan man styra det lite. Uppskattar dock smidigheten i snabbgroddat =)

  7. […] har gjort ganska mycket med bovete, inklusive grodda, snabbgrodda och även koka, men att bara blötlägga och mixa till gröt direkt som här, tror jag inte jag […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: