Ny svensk bok: Livets bränsle

För några veckor sedan fick jag tips om en ny svensk bok som kommer ut nu i september: Livets bränsle – Om friheten att välja hälsa av Barbara Piechocinska. Boken utgår från premissen att kroppen är självläkande, och kan, om den får möjlighet, skapa total hälsa och läka de flesta kroniska sjukdomar. Så skriver förlaget om den:

Ny bok visar hur du tillfrisknar från kroniska sjukdomar

Genom att ändra på din kost kan du få tillgång till kroppens fulla läkandeförmåga och till och med tillfriskna från kroniska sjukdomar.  Det är meddelandet vi får i boken “Livets bränsle – Om friheten att välja hälsa” som kommer ut till hösten 2011.

De flesta av oss förknippar kroniska sjukdomar, som diabetes typ 2, artros, hjär-kärlsjukdomar och cancer med åldrande.  Med åren blir våra kroppar mer toxiska, uttorkade och får lägre vitalitet.  Celler och organ överlag fungerar inte längre optimalt.  Detta är vanligt, men inte oundvikligt.

I boken “Livets bränsle” får vi läsa att över 50% av vår energi går regelbundet till matsmältning då vi äter en normal svensk kost.  Dessutom ligger maten oftast kvar i våra magar i flera dygn, när den egentligen bör kunna passera kroppen på omkring 12 timmar.  Detta gör att kroppen aldrig får möjlighet att rensa ut toxiner.  Istället ansamlas dessa med åren.  Läkandeförmågan blir också begränsad, då så mycket energi och så många resurser krävs för matsmältningen.

En av de effektivaste åtgärderna man kan göra för att återfå sin vitalitet och höja sin läkandeförmåga är att ändra på sin kost.

I boken får vi läsa om hur olika kroniska sjudkomar svarar på kostförändringar.  Det finns bland annat över 25 års forskning på hur man får åderförkalkning att gå tillbaka med en lågfetthaltig växtbaserad kost.

Men det riktigt intressanta är att det inte krävs olika typer av kost för olika typer av sjukdomar.  Istället verkar de alla ha samma grund.  Vi får läsa om hur en kost som ger kroppen möjlighet att rensa ut och stärka läkandeförmågan ser ut.

Boken utges av Lulu och finns i bokformat och som pdf-fil. Läs mer här.

Annonser

~ av eanie på 10 september 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: