Raw food-tallrik på Vegeriet

Vegeriet i Helsingborg var mig veterligt det första ställe i Skåne som började servera raw food som alternativ. Jag skrev om det som nyhet i januari 2009. Sedan dess har de serverat raw food till och från, men dessvärre aldrig när jag har varit där på besök. Men så förra veckan, äntligen, låg stjärnorna rätt och jag fick smakat på Vegeriet, raw.

Vegeriet gör generellt sett god, fräsch och nyttig lunch, både som rätter och buffé, så möjligen hade jag höga förväntningar. De har ju dessutom serverat rått i över 2½ år. Jag ville så gärna att det här skulle vara underbart; snyggt och framför allt gott, men jag får motvilligt erkänna att det här var, tja, ätbart, men inte jättemycket mer.

Fotot är förskräckligt pga dåligt ljus och mobilkamera, men i verkligheten var det i princip bara rödbetsgroddarna som imponerade. Det var inte oaptitligt eller äckligt, eller något så extremt, missförstå mig inte, det var bara inte speciellt fantasifullt eller genomarbetat. En lite för kall, kleggig råkostsallad á la skolmatssal fast betydligt modernare (och jo, mer fantasifull än det). Dressingen smakade på sina ställen aningen skumt, avokadon var hård och ärtskotten slappa. Urgoda däremot var tomaterna, och groddar får i stort sett alltid höga poäng från mig som groddfrälst. Så ätbart, men jag skulle inte beställa just den här rätten igen. Dock är jag inte sådan utan att jag tänker testa Vegeriets raw food-tallrik igen (jag utgår från att den varierar). Att det blev halvljummet resultat en gång betyder inte att det inte kan bli bra. (Skriver jag och funderar över exakt hur många chanser jag gav Astrid och aporna: köks raw food-tallrik på slutet..)

Annonser

~ av eanie på 24 augusti 2011.

5 svar to “Raw food-tallrik på Vegeriet”

 1. Vad trist att det inte var bra, men hurra för dig som tror gott om världen och tänker ge dem fler chanser! Ett mycket sympatiskt drag! Personligen blir jag nästan förolämpad av att bli serverad dålig eller fantasilös mat på lokal och kan mycket väl totaldissa för all framtid =)
  Kram!

 2. Jag är nog allt lite extra tålmodig/hoppfull när det gäller rått än lagat. Vill så gärna att sådana ställen ska finnas (och servera god mat förstås). Kram

 3. Vad kul att du gillar att Vegeriet serverar Raw Food! Själv är jag anställd på ovan nämnda restaurang och jag tycker att det är både kul och spännande att laga råkost.

  Vissa gånger är Raw Food-tallriken spektakulär på Vegeriet, det lovar jag dig, så du bör absolut prova igen.

  Ett problem vi har är dock att vi inte hittar bra och nya recept för att variera vår dagliga Raw Food. Det är faktiskt därför jag nyss landade här i din blogg, för att leta recept och inspiration till bättre rå och god mat till Vegeriet.

  Så, ge inte upp hoppet om oss, än. Hjälp oss istället. Berätta gärna hur du upplever din nästa tallrik hos oss, och vad vi kunnat göra annorlunda!

  Allt gott,
  Camilla på Vegeriet

 4. Hej Camilla!

  Jag ska absolut prova igen vid tillfälle, det lovar jag. Som jag skrev har allt annat jag ätit hos er varit gott, så jag vet att ni är duktiga. Jag är dessutom lite bortskämd med att ha haft turen att besöka ganska många duktiga raw food-restauranger, som har ägare som brinner för just specifikt det. Klart att de gör avancerade saker när det är deras enda uppgift. Ni har flera och gör dem bra.
  Kanske kan ni önska er raw som specialkompetens hos nästa anställd ni behöver, så får ni det på köpet på ett smidigt sätt. :) Hur som helst, kul att du tittade förbi. Lovar att titta förbi er igen också :)

 5. Ser väldigt gott ut iallafall! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: