Rrraw – Grand cru de chocolat cru

Det här chokladmärket har börjat dyka upp på lite olika försäljningsställen i Sverige: franska Rrraw – Grand cru de chocolat cru. Jag köpte först chokladen när jag var på då nyöppnade Raw Food House i Malmö, men jag har sedan sett den på både Goodstore i Stockholm och Astrid och aporna i Malmö (tror jag. Hittar dock ingen info), och även Råvarubutiken ser ut att ha åtminstone en smak.

Hemsidan är dessvärre bara på franska, men av de svenska sidorna får jag ut att det finns 5 olika smaker gjorda på vegetabiliska och ekologiska ingredienser. Jag har smakat den som innehåller sju olika kryddor, en lite ovanlig smak i råchokladsammanhang. Även bl a Earl Grey tycker jag låter gott, så den ska jag hålla utkik efter framöver.

Det är en väldigt spännande smak på den kryddiga chokladen. Jag gillar den, även om det är en kryddblandning man ganska lätt skulle kunna associera till höst och jul, men den går givetvis ner ändå. Det hade varit trevligt om de sju kryddsorterna hade stått uppräknade på förpackningen. Jag lyckas iallafall inte gissa dem alla, om än ett par.

Vad gäller konsistensen är den lagom mjuk och ger ett svagt knäck när man bryter den. Kakan har en glansig yta och luktar av både kryddor och choklad. Mer om märket kan ni som förstår franska läsa här.

Annonser

~ av eanie på 11 juli 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: