Raw Health Organic Chocolate

Under tiden som mitt råchokladspanande har pågått här på bloggen har det faktiskt hänt lite på den svenska marknaden. Inte så mycket som jag kanske skulle önska, men ytterligare ett par märken har dykt upp. Bl a Raw Health (en del av Windmill Organics), som utöver choklad har en hel raw produktlinje, innefattande bl a bröd, kex, energy bars, kakor och en hel massa annat.

I linjen ingår i nuläget fyra olika chokladkakor, och den jag skriver om här heter Heavenly Hemp (Raw Dark Chocolate 60% Cocoa). Utöver raw så är den i likhet med sina 3 kusiner ekologisk, vegansk och glutenfri. Och det bästa är att den finns ute i butik: du behöver inte beställa från utlandet eller ens från webbutik överhuvudtaget, utan de ska gå bra att snoka upp på stan. Än så länge har jag själv bara sett märket i hälsokostbutiker, men förhoppningsvis dyker de alltså även upp hos chokladspecialister och kanske t o m livsmedelsbutiker.

Hur är chokladen då? Helt OK och t o m god, skulle jag säga. Just den här med hampa är söt, mjuk och samtidigt lite tuggig eftersom den då innehåller hampafrön. Kakan är tunn och blank och med små rutor. Jag har även smakat några bitar av den sort som heter Very Cherry (Raw Dark Chocolate 60% Cocoa), som jag minns som mörkare och lite åt det syrliga hållet med sina torkade körsbär (samma kakaohalt). Jag tyckte att båda var goda och kan tänka mig att även testa de två andra smakerna Extreme Dark 80% och Zesty Orange.

Mer raw-choklad finner du i kategorierna Choklad & Co och Produkter -> Choklad.

Annonser

~ av eanie på 04 maj 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: