Ny svensk bok på gång: Raw food med två detoxveckor

Så härligt att det fortsätter hända saker på raw food-fronten i Sverige: ny restaurang i Malmö (mer om den lite senare) och så en ny bok: Raw food med två detoxveckor av i GI-sammanhang inte helt okända Ulrika Davidsson. Boken släpps i början av maj och ges ut av Ica Bokförlag/Forma Books.

Så här skriver förlaget om boken:

Quinoa, linser, alger, nötter, frön, grönsaker och frukt är långtifrån tråkigt när de tillagas på rätt sätt. I den här receptsamlingen finns 100 raw food-inspirerade smakrika vegetariska recept som dessutom är mycket näringsrika. Här trängs härliga frukosträtter med smoothies och soppor, varma och kalla huvudrätter plus ett helt kapitel med smarriga och nyttiga desserter och mellanmål. Receptbilderna sprakar av färg och lämnar ingen oberörd. Här föds sannerligen lusten att prova raw food!

Fresta smaklökarna med frö- och fikonbar, cashew- och blåbärssmoothie, citrontårta med granatäpple, mandelmuffins med blåbär och mango, fröbröd med morötter, rödbets- och chèvrepizza, detoxlasagne, blomkålstabouleh med halloumi och myntaguacamole, grönsaks- och fruktfyllda risblad och saffransquinoa med russin och granatäpple.

Vill du dessutom boosta kroppen med en tvåveckors detoxkur finns all information och de recept du behöver för en lyckosam reningskur.

Lite synd att det används uttryck som ‘långtifrån tråkigt’ i säljtexten, men jaja. Ny svenska bok att se framemot i alla fall!

Bild och citat från förlagets hemsida.

Annonser

~ av eanie på 25 mars 2011.

4 svar to “Ny svensk bok på gång: Raw food med två detoxveckor”

 1. spennende! :D

 2. Jisses vad koolt! Restaurang och ny bok…

  Får komma ner till Skåne och pröva en vacker dag.

  Ha en underbart fin vår!

  /pierre

 3. Du är så välkommen Pierre!

  Ha en fin vår du också!

 4. […] För ett tag sedan skrev jag om att en ny svensk raw food-bok var på väg att ges ut. Boken heter Raw food med två detoxveckor och är skriven av Ulrika Davidsson. Den finns vid det här laget i handeln, och jag har både hunnit läsa och laga en del ur den. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: