Lucka 21: Kinens ‘ägg’röra

Det här receptet, som är ett andra från Kinen, lät väldigt spännande inte bara för att jag inte direkt sett något äggaktigt i raw-väg tidigare, utan också för att det innehöll svart himalayasalt, som jag aldrig testat. Det fick ju bara testas. Och jag förstår verkligen äggkopplingen. Den kommer av det inte synbart svarta himalayasaltet. Häftigt!

Recept inkommet via mail.

Kinens äggröra

  • 1 dl vatten
  • 1 citron, skalad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk svart himalayasalt (obs viktigt att det är svart salt)
  • 2 dl cashewnötter
  • 0,5 purjo- eller rödlök, hackad
  • 2 stänger selleri, hackad
  • 1 röd paprika, hackad

Kör allt utom lök, selleri och paprika i mixer tills du får en jämn, krämig smet. Rör ner de hackade grönsakerna.

~ av eanie på 21 december 2010.

2 svar to “Lucka 21: Kinens ‘ägg’röra”

  1. wow vad spännande! Svart salt, har det något med svavel att göra och därav äggsmaken?

  2. Precis så. Väldigt stark ägglukt. Smaken desto mildare, men det kan man i viss reglera med mängd. Går dock inte att använda till vad som helst kanske, och gillar man inte ägglukt bör man undvika :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: