Luckan 14: Kevins senap

I lucka 14 har jag stoppat in ett klassiskt jultillbehör, i synnerhet för dem som äter skinka eller skinka-substitut, men som också passar till mycket annat. Receptet är ursprungligen Kevins, men jag har hittat det i Erica Palmcrantzs bok Raw Food på svenska.

Kevins raw food-senap

  • 1 dl senapsfrön, ljusa eller mörka
  • 4 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl saft från pickles (utan vinäger, t ex från syrad gurka) eller surkålsjuice
  • 1 tsk gurkmeja

Blötlägg senapsfröna i vatten över natt.

Mixa fröna med picklessaften, vinägern och saltet. Ju mer du mixar desto mer finkornig blir senapen. Tillsätt gurkmejan och rör runt. Häll upp i ren glasburk med lock.

Sätt på locket och skaka burken. Låt stå och jäsa i rumstemperatur två dagar, gärna i ett soligt fönster. Håller ca en månad i kylskåp.

Recept ur Raw food på svenska.

Annonser

~ av eanie på 14 december 2010.

Ett svar to “Luckan 14: Kevins senap”

  1. hej eanie!
    du, jag tänkte på en sak. visst bor du i skåne? bor du nära malmö? jag tänkte om vi bloggare skulle samla ihop något till musikhjälpen, vad säger du?! :)
    ha en bra dag! kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: