Lucka 11: Mikkans Bovetecrunch

I lucka 11 återbesöker vi Mikkan och testar hennes recept på Bovetecrunch.

Mikkans Bovetecrunch

  • 2,5 dl helt, ekologiskt bovete
  • 1 dl gyllene linfrön
  • vatten
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 10 aprikoser
  • 1 näve finhackade valnötter

Lägg bovetet i blöt över natten tillsammans med 1 dl gyllene linfrön. Skölj av den slemmiga blandningen ordentligt i en sil. Häll tillbaka blandningen i byttan, krydda med 1 tsk mald kardemumma och dito vaniljpulver. Strimla 10 aprikoser fint, hacka valnötterna och blanda i.

Stryk ut grötblandningen på en plåt, och sätt in i en ugn uppvärmd till ca 40°C. Låt det hela ligga och långsamt cruncha till sig i 15-20 timmar. Rör om då och då.

Receptlänk.

~ av eanie på 11 december 2010.

2 svar to “Lucka 11: Mikkans Bovetecrunch”

  1. Härligt, har inte sett detta förrän nu! Nå, gillade du det? :)

  2. Ja, det var jättegott. Kommer att bli fler gånger. Gott nytt år Mikkan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: