Grön curry

Dagens gröna kallas Currygroddar i Brasilien i Ericas Palmcrantzs bok Raw Food på svenska, en bok jag gillar att använda mig av.

Ni ser på bilden en blandad grönsallad, solrosskott, bockhornsklövergroddar, ‘ris’ av palsternacka samt paranötscurry. Allt jättegott och fullt av nyttiga cancerfightande ämnen.

Dock skulle jag byta ut bockhornsklövergroddarna nästa gång, eller servera dem vid sidan av, för mäktiga som de är till karaktären stjäl de solljuset från curryn.

Grön curry, 2 portioner

  • 20 paranötter, blötlagda 8 h i förväg
  • juice från 1 apelsin
  • 4-5 cm purjolök (vill du ha starkare smak ta mer eller använd av det gröna)
  • ½ tsk nama shoyu/tamari/soja
  • 1 palsternacka, skalad och i bitar

Finfördela de blötlagda paranötterna med matberedare. Häll över i en skål och tillsätt apelsinjuice, purjo och soja. Blanda runt och ställ åt sidan.

Diska ur matberedaren och kör sedan palsternackan till risliknande konsistens. Servera riset med curryn, sallad, groddar och skott.

~ av eanie på 04 november 2010.

Ett svar to “Grön curry”

  1. […] Grön curry […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: