Rawsa bärfromage

Det fina med raw food är att man kan äta det lite hur som helst, när som helst. Tårta till frukost, efterrätt till kvällsmat, och liknande wild&crazyness. Ikväll har jag i den andan bjudit sambon på bärfromage.

Det kan kanske tyckas lite futtigt, och kanske får vi fylla på med något mer senare – ännu en finfin grej med råkost: möjlighet till dubbla kvällasmatar, dubbla frukostar, dubbla vad man vill – men underskatta inte ingredienserna i denna ljust skära blandning. Både avokado och banan mättar ordentligt, och ekogrönt är extra näringsfyllt. Originalreceptet innehåller dessutom pinjenötter – ytterligare mättande – vilka jag uteslutit p g a tidigare pinjemunsincident. Tillsätt således 2 msk pinjenötter om så önskas till nedanstående.

  • 1 avokado
  • 1½ dl frysta hallon
  • 1 banan
  • 1 msk olja
  • 1 nypa mald kanel
  • 1 nypa mald kardemumma

Skala och dela avokado och banan, och kör tillsammans med resten i en matberedare.

Jag har ändrat en del i receptet även utöver pinjenötterna, men ursprungligen kommer idén till det från Renée Voltaire.

 

~ av eanie på 28 oktober 2010.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: