Raw food-utmaningen

Augusti månads utmaning – Glass – hittar du här.

Maj månads utmaning – Plockat – hittar du här.

April månads utmaning – Frukost – hittar du här.

Då mina vänner, har vi kommit in i årets andra kvartal, och en ny månad med nya äventyr och utmaningar. Jag tänker naturligtvis närmast på Raw food-utmaningen som jag avser dra igång här på bloggen.

Tanken är den här: utifrån ett tema, påhittat enväldigt av undertecknad, utmanar jag er, kära läsare som känner sig manade, att laga till en raw-rätt. Ni har sedan en hel månad på er att skapa. Även jag deltar och presenterar mitt bidrag samtidigt som jag kungör temat, vilket blir under långfredagen.

Temat kan vara en ingrediens, så som choklad, en högtid, så som påsk, eller en rätt, som t ex smoothie, osv. Tanken är sedan att den som vill delta tolkar temat fritt, lagar till och gärna fotar, lägger upp det på sin blogg eller (gärna /och) på receptbanken Råkost.se, SAMT klistrar in en länk till bidraget här hos mig i det inlägg som jag presenterar det aktuella temat (för enkelhets skull). Under månaden sammanställer jag alla deltagande bidrag och listar dem här hos mig.

Om det här blir poppis kan tänkas att vi fortsätter med nytt tema nästa månad, men jag vill inte sitta och utmana mig själv som enda deltagare, så vi får se vilket intresse som finns. Det kommer förmodligen också att komma en fin logga till Raw food-utmaningen lite längre fram. Ni lär märka när den dyker upp.

Bland alla som deltar under april kommer jag dessutom att lotta ut en liten morot i form av, gissa vad? Raw-choklad, så klart :) Det är dock ingen tävling annars, vill jag poängtera, utan du kan bidra med något väldigt inspirerat eller fullständigt vardagligt. Det är deltagandet och skapandet som räknas.

Duktige grafiske designer Ola Johansson har snidat ihop en superfin logga till utmaningen, och alla som deltar eller bara allmänt vill stötta är välkomna att låna den. Du ser den avbildad till höger och koden du behöver för att kopiera den är:

<a href="https://eaniegreenie.wordpress.com/2010/04/01/raw-food-utmaningen/">
<img src="https://eaniegreenie.files.wordpress.com/2010/04/rfu-logo_stor.png"
 width="200" height="210" border="0"/></a>

(Klistra in som en lång rad, utan radbrytningar)

Till sist ska jag också säga att det här inte är helt min egen idé. Det förekommer gott om olika teman, månads- och andra, ute i bloggosfären. Bl a har jag sett allmänna baktema, månadens ört mm och även Månadens sötsak, som jag själv deltog i under februari, som ni kanske minns (med choklad, så klart). Alla trevliga initiativ på sitt sätt. Jag hoppas ni vill vara med! Jag återkommer som sagt med temat under långfredagen.

Annonser

~ av eanie på 01 april 2010.

5 svar to “Raw food-utmaningen”

 1. Yay, jag började nästan oroa mig över att du glömt bort det :) Nyfiken på vad det blir för tema.
  Egentligen tycker jag det hade varit roligare om ingen publicerade sina recept förrän slutdatum. Jag har varit med på musikskaparutmaningar som gjort på båda sätt och jag tycker att det brukar bli mer kreativa bidrag om de är dolda.
  Bara en tanke :)

 2. Kul upplägg, jag är på, länk kommer! :)

 3. Gott, Mikkan!

  Henrik: Hade det varit en tävling hade jag hållit med dig, men jag tycker att det är ganska kul om det trillar in inspirerande bidrag nån gång då och då. Suga på karamellen lite :)

 4. Mmmmm, vi ser fram emot första temat!

 5. […] april 11, 2010 av matikvadrat På Eanie´s blogg finns en frukostutmaning som Johan och jag tänker vara med i. Vi har funderat över bra frukostrecept, men inte kommit fram till någon direkt favorit, därför har vi dokumenterat hela veckans frukostar för att få lite inspiration själva och för att det är kul! Jag var inne och kollade på det enda bidrag som lämnats hittills, av Henrik som har bloggen ”SjuSortersKaka”, och inser att jag måste lägga lite mer krut på mitt eget bidrag, Henriks ”Chia- & Mullbärspudding under Äppeltäcke” verkar gudomlig!!! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: