Raw food-lunch i Malmö

Snabb rapport från dagens raw-lunch på Astrid och aporna: Kök innan jag ger mig av för att fira systers f-dag. Vackert och välsmakande:

Raw ap-mat

Råkostsallad på groddade röda linser och mungbönor, råriven rödkål, morot och palsternacka, serverad på salladsbädd, samt med tomat och guacamoleliknande röra. Kanske var citron i någon variant också inblandad; jag var inte genomtänkt nog att fråga, så jag har gissat ingredienser efter utseende och smak.

Enkelt och gott. Ja, jag har ätit mer avancerade varianter ute och i mitt eget kök, men det här var fräscht och vackert och serveras på restaurang i Sverige, i min närhet, en lördag när jag är ledig, och för ynka 59:-. Kanske ett frökex eller liknande till, men annars two thumbs up! Mysig lunchträff och trevligt sällskap (trots crazy ladyn).

Annonser

~ av eanie på 10 oktober 2009.

5 svar to “Raw food-lunch i Malmö”

 1. Det ser jättegott ut!

 2. Hej! Kul att du gillar vår raw food.
  Vi är alla ganska gröna på området så om du vill gästkocka med något recept är du mer än välkommen!

  Tips om andra bra raw-bloggar är också välkommet!

 3. Breathless: det var det!

  Björn: jag (vi, tror jag att jag kan säga) är superduperglad(a) att ni tagit er an raw food-utmaningen! ännu roligare att den fanns att smaka på helgen som är enda chansen jag personligen har att besöka er. fler besök planeras!
  ang bloggar har jag en ganska lång (om än kanske inte komplett) lista på svenska bloggar på eller med ämnet raw food. kolla runt bland dem, där finns många läsvärdheter. vad gäller utländska finns hur många som helst… en djungel, dock värd att ge sig in i =)

 4. Bjørn:

  http://www.rawfoodrecept.com/ ær en riktig nice rawfood-blogg, med massa hærliga recept och inspiration. :)

  Ani Phyo har æven många intressanta recept, och hennes bok ”Raw Food Essentials” slæpps denna månaden. Hon lægger också upp recept på hennes hemsida, http://www.aniphyo.com

  Mvh

  Peter

 5. Tack för att du tipsar, Peter!

  (Jag har tagit bort min länklista, ifall någon letar efter den. Den blev helt enkelt för lång, glädjande nog. Du som letar raw food-bloggar hittar också massor lätt genom att googla och klicka runt via tags i wordpress, blogger, blogg.se m fl.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: