Ringblomssallad

RingblommorDen här årstiden är det verkligen lätt att äta närodlat. T o m alfalfa har vi i trädgården, även om groddarna i salladen nedan inte kommer från de egna plantorna. I trädgården är vår alfalfa, eller blåluzern som den också heter, just nu en vacker blå blomma. Ska se om jag kan lägga till ett foto på den här senare. Blommor är härliga i trädgården, men många av dem kan avnjutas även i mat.

I gårdagens sallad blev det ringblommor, som är både vackra och väldoftande. De får mig ofta att associera till te, så jag måste ha druckit sådant med ringblommor. De är också ett färgglatt barndomsminne från nordvästra Skåne. Den typiska smaken försvinner något i mängden av andra ingredienser i den här salladen, men det är också en tuff tävling. Hemodlade tomater är överlägsna med sin fantastiska smak och rädisor är så härligt enkla att lyckas med själv.

Ingredienser som inte syns på bilden är mynta, romanasallad och grönkål. Grönkål kan annars med fördel skördas efter första frosten – den sägs bli ännu godare då – men jag gillar de mindre spädare bladen och vi har mängder, så vi har både fryst in (ska funka utan förvällning. Har dock inte tinat och smakat än), ätit rå och sett till att det ändå kommer att finnas till vinter. God och vacker mat behöver inte vara svårare än så här!

Ringblomssallad

Annonser

~ av eanie på 29 augusti 2009.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: