Lime- och kokosbollar

KattbollDe här goda Lime- och kokosbollarna fick man slåss för! Riktigt goda, så det var kanske inte så konstigt. (Konstigare är kanske med en katt som älskar russin över allt annat). Jag smakade dem först i lördags när vi var på Astrid och aporna: Kök, och blev nästan samtidigt tipsad om Erica Palmcratzs Limebollar av Breathless. Jag la ihop ett och ett och tror visst att de är desamma. Är du i Malmö så pallra dig till Apköket och smaka! De är värda 15:- och så visar du att du gillar 1) veganrestauranger 2) raw food-alternativ.

Annars är de lätta att göra själv, antingen man har raw-godis-vecka eller inte:

 • cashewnötter
 • russin
 • rivet limeskal
 • saft från ovannämnda lime

Mixa nötter och russin i matberedare, eller med handmixer om du är beredd på att det skvätter fruktanslöst (använd lock eller handduk är mitt tips). I med limeskal och -saft, så skvätter det med ens mindre och kletar ihop sig till en god sörja. Rulla till bollar och så i kokos. Nästan som när man var liten och gjorde n.. kokosbollar.

Fotot ovan visar Mr Hyde-katten som kastat sig fram för att bli fångad in the act, så att han genom linsluseri skulle kunna göra en homage till Majlis, Svennis och Fido (som idag skriver om andra bollar). Jagar på detta sätt efter husses (eller mattes, jag är lite könsförvirrad) limebollar, kanske som hämnd för att en aldrig köpt nån sån här. Får se vad jag kan hitta i Istanbul till honom. För nu åker jag på semme! Hörs om en vecka eller så.

Annonser

~ av eanie på 30 mars 2009.

8 svar to “Lime- och kokosbollar”

 1. All MÅSTE prova! De är verkligen jättegoda!

 2. Gott, ska prova till helgen! Tack! =)

 3. Ja, jag håller med, de är definitivt värda en provomgång. Jag har varit så där sugen på bollar med torkad frukt och nötter, tycker att de ofta blir lite för söta och inte vad jag är sugen på oftast, men här tar limen hem vinsten. Tror jag ska experimentera med olika varianter, bl a en omgång med ännu mer lime. I heart lime =)

 4. Haha! Hoppas du hittar något fint i Istanbul till katta :)

 5. Inte en enda leksak fick kattstackarn! OCH huss-matte gladde sig i kattsaknaden åt rivaliserande lokala frikatter som gömde sig i buskarna (och skrikandes utanför hotellfönstret mitt i natten…), och därtill en hotellpapegoja som lärt sig jama. Oförskämt!

  Men han fick åtminstone smaka på urgoda dadlar som jag smugglade hem. Som jätterussin! Kattöron på spets var gång man prasslar med en påse nu… (Undrar om det är normalt att katter är russin- och dadelgalna?)
  Jag har dessutom satt ihop ett (för visso ganska patetiskt) påskris som han ska få gå lös på på Annandagen.

 6. Nu måste jag kommentera min egen kommentar. Katten har slutat få russin helt och hållet. Vi läste att det innehåller ett ämne (har glömt vilket) som kan vara skadligt för katter, så hur ledsen han än ser ut får han nada. Inte heller gojis, mullbär eller dadelbitar tills jag kollat upp mer åtminstone. Inte för att han fick mer än nån liten bit då och då, men han är ju själv inte stor, och skada’n vill jag ju inte.

 7. Awardwinning pic!!!!! <3

  /Karolina, Love Raw

 8. tack va gullig du är! ska hälsa honom (katten) det, så blir han nöjd med sin insats =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: