Smoothie sailing

Spenat-mangoJa, jag ber om ursäkt. Efter för många år i England har jag tydligen anammat engelsmännens förkärlek för pun:iga rubriker…

Nå, att följa veckomenyn har alltså gått fint så här långt, även om jag fått kasta om på ett par måltider och dagar för att få maten att passa in med aktiviteter som tillkommit. Det är dock lätt fixat, menyn är främst en guide/hjälpmedel.

Fördelen med en sådan här meny är att man inte behöver utmana fantasin så mycket när man är trött eller hungrig, utan har klara instruktioner färdiga för vad man tänkt äta. Strukturerat och med mindre risk för att i hungerns iver slänga i sig något man egentligen kanske skulle föredra att inte äta. Det kräver ju dock att man fullföljt planeringen genom att handla hem råvaror. Den biten har gått bra så långt. Lite förvirring för sambon, som inte kan hugga vad han vill i kylskåpet utan att jag skriker ‘mangon är paxad!’.

Vissa raw-dagar äter jag fyra måltider. Jag har hört folk klaga på att de inte blir mätta på t ex sallad, och det må så vara, det är väl lite olika hur/var man är – och för den delen vad salladen innehåller – men jag ser inte att det skulle vara något direkt problem. Folk älskar ju (generellt) att stoppa i sig saker, så en måltid till är väl toppen? Det går snabbt att vänja sig vid det planeringsmässigt. Jag dricker t ex gärna en eftermiddagssmoothie, eftersom jag jobbar lite sent, så slipper jag vara vrålhungrig när jag kommer hem. Lätt att ta med i flaska eller termos och dricka, så får man i sig lite extra grönt på köpet, beroende på vad man matar i den förstås. Idag drack jag en snabb och enkel mango-spenat-smoothie. Recept längre ner.

Nakd Bars

Ifall jag blir oväntat hungrig har jag också gärna extra frukt liggande på jobbet (och hemma, men där är aldrig fruktfritt), och en påse med trailmix med i väskan. Jag blandar själv med frön, nötter, mullbär, gojis eller russin; vad jag råkar ha hemma, men de finns också att köpa.

I måndags var jag också en snabbis inom Astrid och aporna där jag plockade upp några raw Nakd Bars. Mycket torkad frukt och nötter, och således mer godis än mat, men de mättar ett tag iaf, och är goda. Tyvärr var de nästan slut i butiken. Jag hoppas att det tar in fler. Det kryllar inte direkt av raw-produkter på A&A tyvärr, men jag tror att de gärna skulle ta in saker om det fanns efterfrågan, så efterfråga och köp när du är där (eller annat lämpligt ställe, så klart)! Jag vet att det är lite dyrt, men det är det mesta färdigt raw-grejs, och dina sedlar är ju valsedlar i olika bemärkelser. Köper ingen lär Sverige aldrig expandera raw-produkt-mässigt, tänker jag.

lar-0000241En annan bar de också hade på A&A tidigare och som är nästan ännu godare är Lärabars (även de raw). Dem har jag dock inte sett där på ett tag. Det finns även fler sorter som jag önskar att de tog in, t ex The Pure Bar som har en söt liten historia bakom sig. PureBar

Nåväl, jag har hittills i veckan ätit mycket gott (och nyttigt), och har gott om energi och är vid mycket gott humör. Allt gott, m a o. =)

Spenat-mango-smoothie:

  • 1 mogen mango
  • 2-3 nävar spenat

Det var det hele. Skala mango och skär i bitar. Kör för sig i mixern och lägg sedan till ett par nävar spenat och mixa vidare. Smaka av. Mer spenat om så önskas, och ev lite vatten om konsistensen är för tjock för ditt tycke, eller om mixern protesterar. Ju mer vatten desto mer späds mangosmaken, så ev kanske du vill söta också (agave eller valfritt alternativ). Jag passade på att köra i 1 tsk E3Live, men det går även fint med t ex vetegräspulver, eller för den delen helt utan. Svårare än så behöver det inte vara. Härlig greenie färg!

Annonser

~ av eanie på 19 mars 2009.

Ett svar to “Smoothie sailing”

  1. […] och köpte med sig ett helt gäng Vega- och Lärabars hem. Lärabars har jag smakat ett antal tidigare, men det var ett tag sedan, eftersom de inte är helt lätta att få tag på i Sverige. Jag fick […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: