Broccolichock

img_19141Juicerna från 100 härliga hälsodrycker som jag skrev om tidigare har gett ett januari kantat av uppfriskande vardagslyx. En av de prövade består dessutom till stor del av ingredienser som kan hittas lokalodlade så här års: Morötter, rödbeta och broccoli.

Fiber

Juicade rödbetor kan ibland bränna i halsen så jag brukar skala dem. Inbillar mig att det hjälper, men annars är det bara att juica allt och dricka. Just den här juicen innehåller tämligen liten andel rödbetor, som ger mer färg än smak. Gott och nyttigt. Och färgglatt vackert, t o m som skräp (bild t h):

Lägger så här lite i efterhand till en varning för rödbetans kraftfulla färg. Du som redan använder dem i din repertoar har redan koll på att de gärna lämnar färg överallt om man inte är försiktig. Kan stänka och färga handdukar även när händerna är tvättade. Samma trick som kan användas när man vill få bort vitlökslukt från fingrarna kan användas med ganska bra resultat: skölj händerna i ljummet vatten; strö på salt och gnid bort lukt/färg.

Annonser

~ av eanie på 24 januari 2009.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: